Gravare laser sau mecanica, ce alegem ?

De la inceput dorim sa mentionam ca tot ceea ce vom prezenta nu constituie o regula stricta, ci sunt doar niste recomandari venite din experienta noastra in domeniu.

Ideea de baza este ca in principiu clientul poate alege modalitatea de gravare, dar exista multe cazuri in care metoda de gravare depinde de obiectul pe care trebuie sa-l gravam.

Firma noastra practica o politica de preturi nediferentiate in functie de metoda de gravare, deci putem scoate din ecuatie pretul, el nefiind un factor determinant in alegerea dvs.

GRAVURA LASER
Se poate executa pe aproape orice fel de material, mai putin metal. Metalul nu este afectat in niciun fel de gravarea cu laser CO2. Singurele metale care pot fi inscriptionate cu laser, sunt cele cu diverse acoperiri, de exemplu vopsite, eloxate, brunate, etc.
Pe orice alte materiale insa gravarea laser da rezultate foarte bune si mai ales viteza in executie.
Profunzimea (adancimea de gravare) este insa destul de mica, dar suficienta pentru personalizari care sa reziste foarte mult in timp. Aveti mai jos cateva exemple:

Gravare pe plastic metalizat:
Gravare in lemn si pluta:
Gravare in metale cu acoperiri:
Gravare marmura sau granit:
Gravare pe sticla:
Gravare pe piele si plus:
Un alt avantaj al gravarii laser este acela ca ne permite realizarea de fotogravuri, in principal pe plastic metalizat:

GRAVAREA MECANICA
Se executa in plastic, lemn si se preteaza foarte bine metalelor de duritate medie (aluminiu, alama, bronz) in special fara acoperiri electrochimice. Profunzimea gravarii este de obicei un pic mai mare decat in cazul gravarii laser si mai ales, poate fi controlata. In cazul laserului, profunzimea si rezolutia depind in mare masura de reactia materialului ce este gravat.
Gravarea mecanica da rezultate excelente in cazul inscriptionarii obiectelor promotionale metalice.
Aveti mai jos cateva exemple:

Gravare lemn:
Gravare promotionale metalice:
Gravare aluminiu si alama:

Speram ca v-am fost de ajutor si am reusit cat de cat sa lamurim cateva aspecte si detalii.
Pentru orice proiect special, nu ezitati sa ne contactati.

Cu prietenie,
Echipa GO PREF